Mä nyt vaan niin rakastan tätä magnoliaa, joka ensimmäisenä aloitti pihaamme kukkaloistoa toukokuussa.. Pakkohan se oli laittaa ensimmäiseksi tähän herkistelemään!image.jpg

...ja sitten asiaan!

RDimage.jpgtämä kesä on kyllä puurrettu pihalla!  On kivetty Hong Kongin tee se itse - muoteilla, kärrätty ja kaivettu!  Sekosin myös pioneihin, joita lokakuulle onkin tulossa penkkeihin useita!  Odotan niin aikaa, kun pionit täyttävät pihan!   Multaa kärrätty, omppupuun juurelta, (keko vaan alkoi yksi sunnuntai aamu kuuden aikaan nyppiä, 12 kottikärryllistä täydellistä multaa siitä irtosi helpolla,),ja nurmikkoa kylvetty!   Alkutilanteesta näihin kuvapläjäyksiin... No, kuvat puhukoon puolestaan!                                                                                   

The miehen toive oli saada sekä luumu, että päärynäpuu jonnekin päin tonttia!  Paikka löytyi käytävän vierestä!  Nurmikko ympärille, ja aikanaan puut varjostavat kotoisasti sisäänkulkua!  Samalla voi poimia hedelmiä syötäväksi....

image.jpg   

Nurmikkoprojektia!

                         image.jpg   

Ilmeiseti "Kirjailija" koristeomenapuu!

image.jpg

Talon alkuperäiset asukkaat, keisarinkruunut, loistavat kuin liekit, viihtyen talon aurinkoisimmalla paikalla!  

image.jpg

Tähän siis tulee pionipenkki! Yhteensä 6 m, 8 kaunista pionit, erilaisine ystävineen!  Maaperä ainakin on läpäisevät, mutta ei välttämättä sitten ihan helpointa... Kaivamiseen meni minulta ja Matias-pojaltani kaksi päivää, koska istutusajankohdan pitäisi tehdä 40-60 cm multaan.. Osa kyllä nousee kohopenkkiin.. Ihan väkisin! Edes pahalla sisulla emme selvittäneet kaikkia mahtavia kivenjärkäleitä, mitä esiin tuli..

image.jpg

Pieniä yllätyksiä, viime syksyltä, löydämme penkistä jatkuvasti!  Tämäkin kaunotar jaksoi pinnistellä kukkimaan!

image.jpg

Koska nämä ovat niin uljaita, nämä keisarinkruunut, värienergiaa lisää! 

 

image.jpg

Ilmeisesti pioni "Edulis Superba" joka on muuttanut mukanani jo useamman kodin, kuitenkaan koskaan kukkimatta! Täällä se heti siirron jälkeisenä kesänä ilmaisi tyytyväisyytensä nostamalla useamman kukan!

image.jpg

 

Kesä on ollut valitettavan sateinen.. Pioni "Whopper" sai siitä myös osansa..  Tämä tuli meidän pihaamme tämän vuoden hankintoina..

 

image.jpg

No, hiukan on epäjärjestyksessä, mutta tämä odottelee nyt niitä pioneita!  Saimme siis aika mallillaan penkin pojan kanssa kaivettuja!

 

image.jpg

Tässä siis haaveilua... Kukkapurkkeja tilalle yhtä hyvällä mielikuvituksella voi kuvitella upeat pionit, ja muut ihanuuden!  Väleihin ritarinkannuksen, sormustinkukkaa ja loistosalviaa.. Sekä tietysti esikoita kevättä kaunistamaan!

 

 

image.jpgTulo

Tässä täysin kaunistelematon arkistosta etupihalla.. Jotta sommittelu tulisi jollain lailla selville... Tarkoitus on ollut rajata ns. Sisään ns. käyttöpihasta, ja nurmialueista...

Alla sitten leimu ja pikkulaukkaa, joka yllätti minut kestävyydeltään, ja pirteydellään!,

image.jpg

 

 

Lidlin halvat ruusut sitten osaavat yllättää!  Ostin tämän muutaman euron ruusun keltaisena, ja rumasta ankanpoikasesta kuoriutuikin Austin ruusu "Ferdinand Pitchard"vanha kaunis, ihanalle tuoksuva ruusu 1910 vuodelta.. No, tuskin juuri tämä yksilö....   Ja toki, tässä nyt on ihana puutarhapäivän kukkakooste....

image.jpg

 

Hain Palkinpään puutarhalla pensasmustikan taimet : Nothern Blue ja Patriot!  Istutin tuohon rinteeseen, mäntyjen katseeseen.. En tiedä viihtyvätkö, mutta siinä kasvaa tavallisiakin mustikoita, luulisin ainakin maan PH-olevan kohdillaan..

 

image.jpg

Mun ihana ruusupelakuu!  Juurikin se sama Tanskasta tuotu pistokas, jota talvella lisäsin!  Nyt minulla on komeat puskat sitä!

 

image.jpg, Tsinnioita ja ritarinkannuksia!  ... Ihanaa! Väriä, kokoa, ja KESÄ,

 

 

image.jpg

 

 

image.jpg

Ruusu "Lois Odier"  upea tuoksu!  Ja yllätyksekseni selvisi viime talvesta, joka vei minulta monta ruusua!

 

image.jpg

 

...sataa sataa ropisee...

image.jpg

Kukkapenkkien runsautta, tai sekavuutta.. Joukossa on paljon pikkutaimia ensivuodelle:  sormustinkukkaa ja valkoista ukonkelloa!  Ensi vuonna penkki varmasti on näyttävä!   Maurin Malvaan myös ihastuin! Mitä näyttävin, ja upean värinen!  Siemenet keruuseen ensi vuodelle!

 

image.jpg

 

 

image.jpg

Pisamakello riehaantui vallan! Viime vuonna toin tyrin kukkamarkkinoilta 15 cm taimen, joka viime kesänä ei kukkinut ollenkaan!  Tämän vuoden vesisateet taitavat olla sen mieleen!

 

image.jpg

Kiitos kaikille, jotka jaksoivat loppuun saakka!  Ja ihanaa kesää!  Jätä puumerkkisi kommentteihin!