Huomenta vaan!  Nyt voi virallisesti iloita siitä, että kevät on tullut!  Vaikka skeptinen siellä voi sanoa, ettei yksi kaunis , lämmin Päivä vielä kevättä tee!  Mutta... KEVÄT! ( ollaan positiivisia, eikö?)

Talviunet alkaa olla karistettu silmistä, ja ikkunalaudat purkkeja pullollaan!  Ihania Ritarinkannuksia omista siemenistä, on jo koulittu viiteenkymmeneen Pottiin, ja toinen mokoma on vielä tekemättä!  

Ystäväni tarvitsee 29, sinistä, ja vasta tajusin, että nämähän on saattaneen vallan mainiosti risteytyneitä kerrottujen valkoisten tai vaaleanpunaisten kanssa!

 No,  ystäväni nyppii sitten väärän värišet vaihtoon! ( Että sellaiset terveiset Maaritille! 😚)

image.jpg

Salkoruusu, Titonia, ja Maurinmalva, sekä isot Samettikukat on kylvetty.  Salkoruusu ja Titonia ovat "idätyslautalla" joka on mielenkiintoinen kokeilu!

image.jpg

Pelakuu-pistokkaiden ( Pelargoni..) juurruttaminen oli mielenkiintoista!  Facebookin -piha ja puutarha-ryhmästä sain viisaita neuvoja!  Kiitos ja kunnia sinne minne kuuluu, tässäkin!

Tarina:  Sain eräältä erittäin kokeneelta ja viisaalta puutarhurilta viimekesänä pienen, pienen pistokkaan  kauniista , kerrotusta , erityisestä Pelargoniasta, joka oli kotoisin kuningatar Ingridin puutarhasta!   Eihän sellaista saa tappaa!  Ja sain, kuin sainkin sen talvetettua!  Mutta se mokoma kasvoi n. 30 cm aivan pelkkää vartta, ja se neljä lehteä sutina siellä latvassa! Päätin reippaana tyttönä laittaa sen "sudin" vesilasiin juurtumaan.  Odotin, ja odotin!  Ei niin mitään. No, ei kuitenkaan kuollutkaan.   Kysyin neuvoa viisaammilta kyseisessä ryhmässä, ja sain mielenkiintoisen vinkin: kasta runkopää kaneliin, ja laita suoraan purkkiin.  No, pelkäsin moisen neuvon lopultakin tappavan kaunokaiseni, joten tein hiukan erilailla; kaneli kyllä kovasti kiinnosti, joten lyhensin n. 7cm palan lehdetöntä vartta, kastoin  sen kaneliin, tökkäsin purkkiin.  Ja " sudin" tökkäsin sinällään, siis purkkiin.  Tulos:  vajaan viikon kuluttua pelkässä varressa oli silmuaiheet!  Siinä kaneliin tökätyssä!  Ilman kanelia ei mitään muutosta.  Joten, tästä lähin, kanelia talossamme on aina keväällä tukku-pussi.  Koulittujen taimien juurella se kuulemma myös ehkäisee taimipoltetta!   No, ainakaan se ei tapa taimia, joten kokeilen kyllä sitäkin!

image.jpg

Upea verenpisara-puuni näyttäisi selvinneen talvesta alakerrassamme.  Leikkasin sitä aika julmasti , kun toin sen hiukan parempaan valoon , ja viikon päästä siitä huomasin kirvoja! No, mäntysuopa peliin.  Iloitsen kovasti siitä, että se selvisi! Yleensä onnistun talvella viimeistään tappamaan kaiken!  Myöskin oliivipuuni näyttäisi selvinneen talvihoidostani!  Talvi tuli aivan kesken sen parasta kukintaa viime kesänä, ja ajattelin sen niin närkästyneen niin, että varmasti heittää henkensä!  Kesken toisen kukinnan virittelyä kannetaan kylmään ja suht pimeään...  Oliivi on tuossa verenpisarani takana rapulla.

image.jpg

Ihailen ulkrapun pielessä kasvavaa Magnoliaa! Odotan sen kukkasilmujen pullistumista  ja puhkeamista kukkaan hiukan haikein mielen, koska sain sen ystävältäni,  joka myy taloaan.  Joutuu luopumaan kauniista pihastaan.  Viime keväänä hän iloitsi sen yhdestä kukasta!  Nyt haikein mielin toivon että rouva on selvinnyt talvesta meillä, ja alkaa kukintansa ajan tullen!  

Se on sitä elämää! Aikanaan uusi piha ja tuoreet suunnitelmat!

kuinkahan kukkapenkissä menee?  Mitä lumen alta jaksaa ponnistaa?  Kuinka salkoruusut, jotka nuppuvaiheessa viime syksynä jäätyivät, selviävät? Entä Digitalikset? Kärhöt? Ruusut?  

On kuin ystäviä odottaisi!  Malttamattomana odotan aikaisia aamuja koiran kanssa rappusilla.  Höyryävä kahvimuki kädessä, aamuauringon herätellessä..koko lähiön vielä nukkuessa. Tosin russelilaumamme kyllä herättää koko lähitienoon, kun oravan mokomat tulevat häiritsemään .. Mokomat! 😊

Varma kevään merkki löydettiin myös eilen:  Vakavahenkiset Lintubongarit Kuurilan pelloilla ovat taas iloksemme tukkimassa liikennettä!  Joten lämpimiä tuulia on tulossa!

Pyydän anteeksi valokuvien huonoa laatua.  Ne on otettu tabletilla, hätäisen ihmisen vain innostuneena odottaessa kevättä... Ja ,Niiden myötä ihanaa kevättä ja kesän odottelua kaikille teillekin!!!