Tänään aamulla heräsin kahvikupposen ääreen, ja selailin tietokoneeltani täysin itseltäni kiellettyä aineistoa:  siemenluetteloita!  Keväällä!!  ja tilipäivä vajaat viikko sitten!  --- huono yhtälö!!..

tai kuinka sen ottaa.. odottelen nyt pulleaa postin pakettia, ja kerään kulhoja, minne voin vielä pikaisesti laittaa ihania siemeniä esikasvamaan!  tilipussi taas laihtui huomattavasti.

ajattelin myös jakaa tämän riemun teidän kaikkien kanssa!  eli lähtökohtana olisi 1943 rakennetun tiilitalon n. kymmenen vuotta täysin villiintynyt piha.

 Asukkeina on ollut paljosta viljajuomista pitävää porukkaa, jonka vuoksi talomme pihasta löytyy kyllä pulloja ja myös superlonpatjoja, haudattuna, odottamassa tulevia tapahtumia.

Argeologisia kerroksia on useita, ja löytöjä on noin 60 luvulta asti.. itselleni täysin tuntemattomia viinapulloja, joiden merkeistä en ole kuullutkaan.  mutta asiaan:

Viikko sitten mieheni osti  Moottorisahan, ja laitettiin hiukan risuja pinoon.  tässä siis tulos, joka nyt odottaa kaivinkonetta.  laitanpa teille kuvia, jotta saamme asianmukaisen makeover kehityksen dokumentoitua!

talo%20%20blogiin.jpg

oho, jäi tuo yläkerran mattokin roikkumaan parvekkeelle, mutta, tämä on talon etuseinusta.. sisään tulo!

talo%20%20etupiha.jpg

tämä on sitten etupihan nykyhetki.. aaankeaa!  näettekö jo ne Gottage Garden - kukkapenkit tuossa vasemmassa reunassa???

it%C3%A4%20%20piha.jpgit%C3%A4piha.jpg

länsiseinusta... tähän suunnittelen kohopenkit ja hyötypuutarhan.. 

taka%20%20piha.jpg

takapiha!  tienreunaan suojaava, suht korkea aita, ja alaoven eteen viihtyisä pergola..  miltäs kuulostaa?

l%C3%A4nsi%20%20piha.jpg

tää on länteenpäin.  jos puhti riittää, haluaisin pienen vesiaiheen solisemaan tuolta ylhäältä.. ja tuonne "ylätasanteelle suunnittelen ulkokeittiötä, muurattuine pizzauuneineen...  suurinpiirtein meidän moottoripyörän kohdalle..

aita.jpg

Tämä on meidän häpeäpilkku!  nooh, kaiken muun kanssa!  mutta tämä aita!!  meillä on russeleita!  neljä ihanaa, vilkasta pientä russelia, joka tarkottaa tiiviitä aitoja!  tällä hetkellä ei niin kauniita!  ajatuksena olisi perinteinen valkoinen n. 1.20 cm lauta-aita, ei kamalan tiiviinä, ja tienpuolelle haluaisin kylvää esim kauniita kehäkukkia korostamaan aidan valkoisuutta.. mitäs tykkäätte??  

Hommaa siis riittää!!  mutta asia kerrallaan!

nyt odotan kommentteja ja ideoita kaikilta viisailta kanssaihmisiltä.  johtavana ajatuksena on paljon näyttäviä kukkia, yksityisyys, ja tietynlainen yksinkertaisuus, talon ja pihan hengessä!  minä itse kaipaan ehdottomasti myös hyötykasveja, joten eglantilaistyylinen Gottage Garden on ehkä ns. tavoitteena!