nyt sitten on se hetki, kun taas odotetaan.  ja haaveillaan!  Selailen Pinterestin kauniita , ihania puutarhoja ja kasvien kuvia, mietin, sopiiko ne mitenkään meidän ilmastoon... kuinka saan pihan kauniiksi siis.  Kuitenkin meidän perheen näköiseksi!  

Kylvin juuri Ruusunätkelmän siemenet purkkiin!  tässä linkki Blogiin, jossa siitä kerrotaan:    katsotaan, mitä tästä tulee!http://sarahein.blogspot.fi/2013/09/ruusunatkelma.html

tunnustaa myös täytyy , että nämä apurit, joita minulla on, esim nurmikon ( siis sen, mikä joskus tulee...) ilmastointiin, käyvät kyllä joskus hermoille.. Tässä meidän vanha rouva!  lori%20ja%20pallo.jpg

(on vaikea nähdä Loria ulkona ilman palloa!)

Myös valokuvia on ihana selailla.  niitä, joita viime kesänä otin tämän pihan ns. alkuperäisistäkin kasveista.  Paljoa niitä ei vielä ole löytynyt,  mutta ruusut sain kukkimaan.. ei siis olleet ihan pelkkiä villiversoja.  .. kai.

uutta loistoa odotellessa , nautitaan viime kesän lämmöstä:

ruusu2.jpg

tässä on yksi ruusu, (kasvanut laaksossaaaa....)  no, jotain vanhaa kuitenkin meidän pihalta.  kukkii toisen vuoden versoilla.. se merkitsi jotain, en vain muista mitä. Oliko se neidonruusu?? Viisas siellä, kommentoi, niin saan minäkin taas lisää oppia. Sama ruusu suoraan edestä;ruusu.jpg

hyvin yksinkertainen, miehen mittainen ruusu. Siis korkeudeltaan.  Varmasti kyllä myös tavoiltaan.  kukat eivät todellakaan ole mitkään näyttävät ja isot, mutta yksinkertaisuudessaan kauniit.   leikkasin ensimmäisenä vuonna ihan alas, todeten että selviää, jos selviää.  no, toisena vuonna kukki, enkä raaski poistaakaan.  onhan se ollut tämän talon asukas paljon kauemmin kuin minä!  

pioni.jpg

Rouva Pioni!   tämän olen itse kaivanut maasta muuttojeni myötä, ja roudannut mukanani.  Kunnian päästä kuvaan se sai siksi, että uhmaten kaikkien niiden puheita, jotka väittävät, että pioni ei tykkää muutoista, eikä palkitse kukin hoitajaansa,  se kukkin enemmän kuin koskaan, juuri ensimmäisenä , juuri juurrutettuna vuonna, tässä pihassa.  Samoin teki kaksi muuta pionilajikettani!   Rakastan Pioneja!!

niitä tahdon paljon lisää!  Aina on tilaa yhdelle.. ;)

Hempeäksi lopuksi on pakko laittaa myös kuva ihan tavallisesta tulppaanista.  Herra Mieheni tässä alkukeväällä, ehkä rouvansa tuntien, toi vahinkovarastolta muovikassillisen sipuleita, 10centtiä kipale,  laittoi ne keskelle keittiön pöytää ja ilmoitti tuoneensa kukkia minulle!    (OOOIH; miten romanttista.. ;)  , no, on oikeasti!! jos vähänkäään tuntee minua, ja ilmeisesti Herra Mieheni tuntee, koska,  minun ja Herra Mieheni polut ovat olleet rinnakkkaiset jo yli 30 vuotta.. ) ja minä silmät kiiluen etsimään kippoa johon sipulit isken!  Löysin istutuin ja nautin!  Upeita valkoisia tulppaaneja, josta nämä kuvat on otettu.  Toisessa valotus hiukan pielessä, ja kuva keltainen, mutta mielestäni sekin on kiva tunnelmaltaan!  joten  .. oikeastaan se mies on aika romanttinen!  katsokaa vaikka!

 ja toivottavasti saan nauttia näistä kauniista neidoista vielä uudemman kerran ulkoa käsin, kun istutan ne penkkiin!

tulppaani%202.jpg

tulppaani%20leikko.jpg

Nyt kaikille ihanaa aurinkoista sunnuntai päivää!!  Aamu on ohi, ja päivän tohinat alkaoon!!